2014. szeptember 12., péntek

Mi a teendő a stresszoldást követően?

 A konzultációt követően a munka még sokáig tart. Az Ön teste és tudata az egyik egyensúlyi helyzetéből egy másik, új egyensúlyi helyzetre tér át. Az ember nem-tudatos része mindenkor tudja, mi történik éppen az egészségével. Ez az a rész, mellyel párbeszédet folytatunk. Ehhez a munkához újra és újra nélkülözhetetlen a kliens hajlandósága hogy  a gyógyulás kanyargós útján végigmenjen



A probléma eredete nem mindig egyértelmű, és néha mélyebben található, mint ahogy  az a tudatos elme számára érzékelhető. Például, egy váll probléma utalhat sértődöttségre, vagy bánat és bűntudatra a különböző körülmények függvényében. Míg a vállfájdalom  fizikai jellegűnek tűnik, a mögöttes kérdés, mely megteremtette a problémát lehet elsősorban  mentális vagy érzelmi eredetű.
 

A nyak fizikai problémája kapcsolatban lehet a keresztcsonttal (sacrum), vagyis azzal a félelemmel, mely elsősorban a  szexualitással, anyagi gondokkal vagy olyan feladatokkal kapcsolatos,  melyeket a  munkahelyen kötelesek teljesíteni.



 Miközben érthető, hogy a fizikai fájdalom gyors enyhülését szeretnénk, a kérdések mélyebb szinten való megvizsgálása lehetővé teszi számunkra, hogy jobban megértsük, hogy milyen kapcsolatban vagyunk a probléma forrásával - mely által egyedülálló helyzetbe kerülünk, mivel mi vagyunk a legmegfelelőbb emberek ahhoz, hogy  megfejtsük a problémát önmagunkban.
 

Amikor valamilyen traumától szabadulunk, előfordulhatnak átmeneti fizikai vagy érzelmi fájdalmak, amelyek gyorsan el fognak múlni amint a a test és az agy szövetei megújulva rátalálnak egy kiegyensúlyozottabb funkcióra. Nem ritka, hogy egy ügyfél, az oldást követően néhány napon át fokozatosan engedi el a kellemetlen érzéseit. Néhányan talán úgy érzik, boldogok, szomorúak, kicsit összezavarodottak, vagy akár dühösek. Az is lehetséges, hogy néhányan  fájdalmat tapasztalnak, miközben a test szövetei az új  energiákhoz alkalmazkodnak.
 

Amikor huzamosabb ideig komolyabb stressz hatás alatt állunk, lehet, hogy észre sem vesszük, hogy alapjáraton is magas szintű szorongást élünk meg. Természetesen el tudunk lazulni még egy "feszült állapotban" is, amikor megszoktuk már, ezeket az alapértékeket.
 

Ha már hosszú ideje adrenalinnal működünk, akkor lejőve az adrenalin vezérlésű viselkedésmintákról- kezdetben érezhetjük az (adrenalin) energia visszavonását. Ez nem  rossz dolog. A test egyszerűen kiigazítja önmagát, miközben az energia visszatér egy kiegyenlítettebb állapotba.

Lehetséges, hogy a kliensnek  megerősítő gyakorlatokat szükséges végeznie otthon, és el kell fogadnia az életmódjára vonatkozó változtatásokat.


Megéri erőfeszítéseket tennünk, mert ennek a munkának a hatására egyre  barátságosabbá válunk önmagunkkal és a világgal!

  
További információkért kattintson ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése